Vlinderweide Houthem grondig gemaaid

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Vlinderweide Houthem grondig gemaaid

De gemeente Valkenburg aan de Geul heft een vlinderweide gelegen langs de doorgaande weg in Houthem St.Gerlach gemaaid. Tot aan de grond. Er is enkel een dorre vlakte over. Stichting The Butterfly House, die het beheer had over het gemeentelijk perceel, ziet een jaar keihard werken in rook opgaan. De maaibeurt is in opdracht van de gemeente Valkenburg aan de Geul uitgevoerd, antwoord de gemeentewoordvoerder op vragen van TV Valkenburg.
“Een gevolg van een verkeerde interne afstemming. Er is iets misgelopen. En er is grondig gemaaid. We zijn nu in overleg met IKL om een en ander te herstellen,” aldus de gemeentewoordvoerder.

Lepidoptarium
Het bloemenveld in Houthem is een van  velden verspreid over zes gemeenten in Limburg, die gedurende 2 jaar gemonitord (wetenschappelijk en artistiek) worden door de lokale onderzoekers. Hierdoor leveren de velden kostbare informatie op over welke zaden waar floreren en welke vlinders waar van profiteren.

Twee jaar terug ook in Hoensbroek
De weggemaaide vlinderweide werd zaterdag ontdekt. Over de schuldvraag wil de stichting liever niet speculeren. Van den Beuken zei tegen de provinciale omroep L1 daarover: “Een fout kan overal gemaakt worden, maar de manier waarop te werk is gegaan roept wel vragen op. Dat mag eigenlijk niet op deze manier.”
Overigens is het niet de eerste keer dat dit de stichting overkomt. Twee jaar geleden gebeurde er iets soortgelijks in Hoensbroek.

Foto Stichting The Butterfly House