Vijf jaar Eroica Limburg wordt volgend jaar ‘Eroica Valkenburg’

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Vijf jaar Eroica Limburg wordt volgend jaar ‘Eroica Valkenburg’

Vanaf 2022 zal Eroica Limburg door het leven gaan als Eroica Valkenburg. “Met deze naam willen wij de hechte band met de gemeente Valkenburg aan de Geul benadrukken”, vertelt organisator Iwan Linckens. “Als mensen waar ook ter wereld aan wielrennen in Nederland denken dan worden al snel de namen Valkenburg en Cauberg in één zin genoemd. Een sterkere merknaam kun je je als evenement niet wensen,” vult Richard van Beek aan.

Lustrumfeest
Vijfde editie van Eroica Limburg werd vrijdagavond ingezet met een eerbetoon aan Joop Zoetemelk, Tour de France-winnaar in juli 1980. De organisatie achter het unieke retro wielerevent heeft deze gebeurtenis aangegrepen om samen met een keur aan oud-wielrenners deze verjaardag te vieren.

Bekijk hier de foto’s van de vereeuwiging van Janssen, Hinault en Zoetemelk in de Gemeentegrot.

Vrijdagavond 3 september werd er verder feest gevierd bij Par’Course met muziek, een wielermarkt terwijl de rijders van de Eroica tourtocht op zaterdag zich konden aanmelden. Op zaterdag 4 september starten vanaf 8.00 uur de 750 deelnemers aan de verschillende afstanden van de Eroica Limburg toertocht. Start en finish is ook bij het Shimano Experience Center waar de hele dag wat te beleven is. Vanaf 13.00 uur worden de eerste finishers terug in Valkenburg verwacht. Toegang tot het terrein is alleen mogelijk met een officieel vaccinatiebewijs (QR-code), negatieve corona test of herstelbewijs

Foto’s Jos Coenen, TV Valkenburg