Vier lokale omroepen presenteren eindejaarstalkshow ‘Uit 2021!’

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Vier lokale omroepen presenteren eindejaarstalkshow ‘Uit 2021!’

De omroepen 3 Heuvelland, Meer Vandaag, TV Valkenburg en RTV Maastricht komen rond de feestdagen met de eindejaarstalkshow Uit 2021!, waarin met een groot aantal gasten wordt teruggeblikt op belangrijke thema’s uit 2021. Zo maken drie burgemeesters als gast hun opwachting in Uit 2021!. Annemarie Penn-te Strake (Maastricht) komt praten over de aanpak rondom corona afgelopen jaar, Daan Prevoo spreekt over de watersnood die onder meer zijn Valkenburg trof en Sjraar Cox van Eijsden-Margraten heeft het over de drukte in het Heuvelland. Met diverse andere gasten wordt er ook gesproken over thema’s zoals de woningmarkt, evenementen, cultuur, horeca en sport.

Burgemeester Daan Prevoo

Streekbreed
De samenwerking tussen de omroepen is niet nieuw. Al enkele jaren komen de vier lokale zenders met een coproductie in de maand december. Dit jaar is ervoor gekozen om dit met een eindejaarsshow te doen. Een format dat kartrekker RTV Maastricht vorig jaar alleen produceerde, maar nu streekbreed heeft getrokken. RTV Maastricht-programmamaker Erwin Lennarts: “Het is mooi om dan de stadsgrenzen over te gaan en te laten zien hoe ook de ‘buren’ in enkele kwesties staan.”

Vanaf 19 december via TV Valkenburg en Meer Vandaag
Uit 2021! wordt uiteraard ook via alle betrokken omroepen uitgezonden. TV Valkenburg en Meer Vandaag zenden op 19 december het eerste deel uit en dan telkens een week later een nieuwe aflevering. 3 Heuvelland doet dat ook, maar begint op 20 december met deel 1. RTV Maastricht tot slot zendt alle drie de uitzendingen uit in de week na kerst, te beginnen op 28 december.

Foto Jelle Coolen, RTV Maastricht