VIDEO Bruisende kermisactiviteiten in Vilt

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » VIDEO Bruisende kermisactiviteiten in Vilt

De draaimolen, de rups en de suikerspin ontbraken ook dit jaar op kermiszondag in Vilt. Maar desondanks was er voor iedereen, jong en oud, op twee locaties van alles te beleven. In en rondom gemeenschapshuis Cascade vond het Vilter treffen plaats, in café An de Grwate Wèch zorgde de coverband Bougie in de namiddag en vroege avond voor een uitstekende kermissfeer.

Rondgang
Hoewel de processie geen doorgang kon vinden, trok harmonie Amicitia toch door het dorp. Helaas moest de rondgang door de regen iets eerder dan gepland beëindigd worden. Rond het middaguur waren ruim 100 inwoners en genodigden aanwezig om getuige te zijn van de opening van de natuurspeelplaats. Het programma werd grotendeels binnen afgewerkt, maar dat mocht de pret niet drukken. Het door het publiek zeer gewaardeerde concert van Amicitia onder leiding van dirigent Xavier Scheepers bestond uit twee delen. Na het eerste beschreef Kittie Huntjens, voorzitter van het kernoverleg, de totstandkoming van de natuurspeelplaats, waarbij zij iedereen die hieraan heeft bijgedragen uitvoerig bedankte. Hierna vertolkte Amicitia nog een drietal werken, waarna wethouder Niels Dauven in vlot gekozen bewoordingen zijn waardering uitsprak voor hetgeen is gerealiseerd. Vervolgens ging iedereen naar buiten om de fysieke opening door Dauven en zijn collega Jef Kleijnen te kunnen aanschouwen.

Na het officiële gedeelte presenteerden ook andere verenigingen zich en werd volop genoten van onder meer het springkussen, het mountainbiken en het jeu de boules.

Foto’s Vera en Henk Sporken, TV Valkenburg