Vernieuwing presentatie van de Vuursteenmijn in de Plenkertstraat

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Vernieuwing presentatie van de Vuursteenmijn in de Plenkertstraat

Het oudste Rijksmonument in Valkenburg aan de Geul is toe aan een vernieuwing van haar publiekspresentatie. Door deze anders in te richten wil de gemeente zorgen voor een betere uitstraling, ontsluiting en zichtbaarheid van de mergelwand aan de Plenkertstraat. In de nabije omgeving bevinden zich het Museum Romeinse Katakomben en een Via Belgica infopunt. Reden om dit stukje een facelift te geven. Het uitgewerkte plan ligt in februari voor bij de gemengde commissie EFTR/SOB. De geraamde kosten voor de uitwerking met cortenstaal valt € 7000,- goedkoper uit.

vuursteenmijn schildering met cortenstaal lijst

Cortenstaal
Bureau Verbeek heeft een plan uitgewerkt voor de fysieke inrichting en KFinHeritage een plan voor het verhaal dat er verteld zal worden. Diverse informatieborden worden in cortenstaal uitgevoerd. Voor het laten maken en plaatsen van deze elementen wordt een bedrag van € 22.000,-. Het plan van vernieuwing is besproken met De Stichting Romeinse Katakomben, projectontwikkelaar Wyckerveste en de Stichting In Onsen Landen van Valckenborgh. De muurtekening van de vuursteenmijn staat op eigendom van Wyckerveste.

vuursteenmijn infopaneel

Nieuwe infopanelen
Er worden zeven nieuwe in cortenstaal uitgevoerde infopanelen aangebracht op het huidige hekwerk. De lezer kan op deze panelen meer informatie lezen over de vuursteenmijn.

Uitgelichte afbeelding TV Valkenburg
Afbeeldingen gemeente Valkenburg aan de Geul