Veel belangstelling mergelwandeling in Sibbe

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Veel belangstelling mergelwandeling in Sibbe
Zondag 2 oktober 2022 werd voor de 15e keer de mergelwandeling georganiseerd door wandelcomité St. Rosa uit Sibbe. Deelnemers konden tussen acht uur ’s ochtends en twee uur ’s middags kiezen uit drie afstanden, te weten de 8, 15 en 22 kilometer.
De routes liepen over het Plateau van Margraten onder andere via IJzeren, Wolfshuis, Terblijt, het Biebosch en het Sint-Jansbosch, met onderweg fraaie stukjes Limburg en schone vergezichten. Ongeveer halverwege was er een rustpunt in een schuur van het monumentale Sibberhuuske. Het hoogtepunt voor de meesten was dat ze een stuk ondergronds mochten wandelen. Daarbij kwamen ze langs het mergelatelier van Harrie Molin en de ondergrondse schuilkapel van na 1800. Niet zelden werd er dan ook aan de registratiebalie de vraag gesteld: “Welke routes komen langs de grotten?”

Het evenement trok honderden wandelaars. Vanuit het Zeeuwse Terneuzen was er zelfs een bus speciaal ervoor naar Zuid-Limburg gereden. De opbrengst van de wandeling komt ten goede van de harmonie.

Foto’s Ro Kunst, TV Valkenburg