Valkenburg ontvangt van Tour de France speciaal fiets label

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Valkenburg ontvangt van Tour de France speciaal fiets label

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft van de organisatie van de Tour de France (A.S.O) het prestigieuze ‘Tour de France Cycle City-label ontvangen. Samen met Parijs en Kopenhagen wordt Valkenburg aangemerkt in de hoogste categorie van dit keurmerk, het zogenaamde ‘vier fietsen’ kenmerk.

Dit betekent dat Valkenburg met haar beleid om de wielersport in de breedste vorm te promoten een voorbeeldfunctie heeft. Naast Rotterdam is Valkenburg aan de Geul de tweede gemeente in Nederland die dit keurmerk in ontvangst mag nemen. Het is voor het eerst dat aan een ‘medium-sized’ gemeente het maximum level van vier fietsen wordt toegekend.

In 2016 het UCI Bike-City label ontvangen
Ook op woensdag 12 oktober 2016 maakte de Internationale Wielerorganisatie UCI bekend dat het Internationale UCI Bike-City-label wordt toegekend aan Limburg/Valkenburg. De gemeente Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg kregen daarmee een bijzondere waardering voor de brede en duurzame ontwikkelingen op het gebied van de wielersport in de regio en provincie.
TV Valkenburg heeft daar eerder al over bericht.