Uitgelicht: Esther vd Brink – “Guusje”

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Uitgelicht: Esther vd Brink – “Guusje”

In Museum Valkenburg hebben we tot en met 8 augustus de tentoonstelling ‘Ondersteboven’ van Esther van den Brink. Tijdens een tentoonstelling lichten we op onze website telkens een kunstwerk uit, dit keer ‘Guusje’.

Esther van den Brink woont in Maastricht, is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten daar en werkt in haar atelier in Kasteel Oost te Valkenburg.
Ze vertelt: Dit werk is een van de inzendingen voor de internationale Illustratorenwedstijd ‘Picture This!’ van uitgeverij Lemniscaat. Het is een aanmoedigingsprijs voor nog onbekende illustratoren. Hiermee werd ik een van de 3 Nederlandse winnaars, en sindsdien heeft het mij veel goeds gebracht! (Zo tekende ik een contract bij uitgeverij “Billy Bones” voor een hele nieuwe kinderboekenserie, genaamd “Knots” door Tijs van Marle, het eerste deel komt uit op 23 juni). Het is een illustratie uit een zelfgeschreven boek dat nog moet uitkomen, over een klein meisje (Guusje) dat in haar doen en laten steeds geregeerd wordt door de klok, telkens als ze iets leuks aan het doen is moet ze stoppen omdat het “tijd” is. Om hieraan te ontsnappen kruipt ze door een gat in de heg in een speeltuin en komt terecht in een droomwereld waar de tijd niet bestaat… Mijn illustraties maak ik altijd analoog, dus met potloden, aquarelverf, gouache of inkt, en daarna volgt er meestal een kleine digitale retouche.

De tentoonstelling Expositie ‘Ondersteboven’ – Esther van den Brink is nog te zien t/m 18 augustus, meer informatie: https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/expositie-ondersteboven-esther-van-den-brink/ , reserveer je bezoek vooraf: https://reserveer.museumvalkenburg.nl