Troosteloos Kuurpark wordt nieuw leven ingeblazen

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Troosteloos Kuurpark wordt nieuw leven ingeblazen

De gemeente heeft herinrichtingsplannen voor het Kuurpark op de Cauberg. Wethouder Kevin Rouwette maakte dinsdag 28 maart de eerste voorlopige plannen bekend. Er wordt gezocht naar een invulling waarbij de combinatie mens, natuur en economie bij elkaar komt waarbij op een natuurlijke manier gewandeld en gefietst kan worden”, legde Rouwette uit.

De chagrijn van Tanja Ritterbex

Kunstproject stopt
De bestemming van het Kuurpark verandert. Evenementen vinden er niet meer plaats vanwege de wilde zwijnen en het ondergrondse gangenstelsel. De natuur zal meer ruimte krijgen, de asfaltpaden worden vernieuwd en versmald en er omen er gescheiden wandel- en mbt-fietspaden. Om de wilde zwijnen te weren wordt gedacht aan het plaatsen van wildroosters. De aanwezige kunstobjecten in het park krijgen een andere bestemming. Wethouder Rouwette denkt hierbij aan park Dersaborg, het Halderpark of in de Plenkertstraat. “Het kunstproject is een aantal jaar geleden gestopt. Er staan nog vijf beelden. We hebben hierover onlangs met Thermae, Landal en Holland Casino overleg gehad over de verplaatsing. Ze verlenen hun medewerking”, zegt de wethouder.

Moeilijk bereikbaar
Het Kuurpark ligt op de kop Cauberg en is voor ouderen een moeilijk te nemen horde. Zeker als ze de trappenpartij vanuit de Plenkertstraat kiezen. Er volgt onderzoek hoe de toegang verbeterd kan worden. Misschien wel met een mechanische voorziening.

B&W roept inwoners op ideeën in te dienen
Het komt niet vaak voor dat het college van B&W in een vroeg stadium plannen bekend maakt. “Dat doen we met de bedoeling om inwoners in een vroeg stadium te informeren zodat zij bij ons ideeën kunnen indienen.” Het Kuurpark kan gerenoveerd worden want het stukje grond dat eigendom is van de gemeente ligt net buiten het Natura-2000 gebied. De termen groen en natuur zijn in de toekomst de sleutelwoorden bij de renovatie van het park. Daarom zijn de studenten van het Yverta-college in de Polfermolen al gedurende zes weken bezig met het realiseren van een groenplan voor het Kuurpark.