Thema-expositie ‘Vrijdom’ in Museum Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Thema-expositie ‘Vrijdom’ in Museum Valkenburg

In de Bovenzaal van museum Valkenburg is vanaf 9 oktober de thema-expositie ‘Vrijdom’ te zien van het kunstenaars-duo Maria Verstappen uit Valkenburg en Monique Lipsch uit Geulle.

Bomans
Het uitgangspunt voor deze expositie is een uitspraak van Godfried Bomans: ‘Het leven begint pas op het moment dat je je niets meer aantrekt van wat anderen van je denken’. De werken van kunstschilder Maria Verstappen en beeldend kunstenaar Monique Lipsch versterken elkaar.

Abstract en gepolijst
Maria Verstappen maakt grote, abstracte schilderijen waarin kleuren en vormen in steeds wisselende formaties verschijnen. Licht en lucht in een zee van diverse kleuren of een luchtruim met onbekende verten. De variaties zijn oneindig en blijven interessant, want er valt altijd iets nieuws te ontdekken.
Monique Lipsch houdt van strakke, eenvoudige en gepolijste vlakken. Ze speelt ook graag met rondingen en doorkijkjes. De tegenstelling tussen harde materialen, strakke lijnen en ronde vormen roept spanning op.

Eigen weg
Kunst maken is voor beide kunstenaars een uiting van innerlijke reflectie. Hoe meer dit van binnenuit komt, hoe onafhankelijker een kunstenaar is geworden van invloeden van buitenaf. Die eigen weg gaan, vrij van meningen of suggesties van anderen, brengt beiden de gewenste ‘vrijdom’.
De expositie is te zien tot en met 8 januari 2023.