Terugblik op een tevreden weekend Nationale Archeologiedagen 2021

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Terugblik op een tevreden weekend Nationale Archeologiedagen 2021

Afgelopen weekend vond de 6e editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Dit jaar was er ondanks de coronabeperkingen bij het Museum Valkenburg nog van alles te beleven. In het museum waren op deze dagen vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Valkenburg aanwezig. Zij konden de geïnteresseerden meer uitleg geven over de archeologische vondsten, het restauratieatelier en de historie van Valkenburg. Enkele bezoekers trotseerden de 32 graden en kwamen trots hun vondsten laten zien.

Tijdens het weekend hebben we een korte film op de website geplaatst met verslag van een archeologische opgraving in Houthem. Deze film is nog steeds te zien op de website via onderstaande link.

Een grote groep belangstellenden hebben genoten van een Romeinse themawandeling. Onder leiding van Doeke Krikke hebben ze een tocht gelopen door een regio, waar eens een uniek Romeins villalandschap was met de ‘Via Belgica´ als belangrijkste verbindingsweg. De omgeving werd toegelicht met mooie en bevlogen verhalen van de gids over de Romeinse tijd en de sporen en overblijfselen, die we in onze regio daarvan nog hebben.

Elke woensdagmiddag kun je het restauratieatelier bezoeken op de tweede verdieping van het Museum Valkenburg. Het is geopend voor bezoekers van 14:00 tot 16:00 uur.