‘Summertime’ met harmonie Amicitia Vilt, Marjon Lambriks en Huub Claessens

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » ‘Summertime’ met harmonie Amicitia Vilt, Marjon Lambriks en Huub Claessens

Op zaterdag 11 juni geeft operazangeres Marjon Lambriks in het Openluchttheater een avondvullend concert met als titel ‘Summertime’. Samen met bas-bariton Huub Claessens zingt ze bekende opera-, operette- en musicalmelodieën, maar ook hedendaagse popmuziek. De muzikale begeleiding is in handen van Harmonie Amicitia Vilt onder leiding van Xavier Scheepers. Het concert begint om 20:00 uur.

Marjon Lambriks

De Valkenburgse Marjon Lambriks maakte in de jaren ’70 furore als sopraan in de Weense opera en operette. Bij de Staatsoper zong zij onder leiding van Herbert von Karajan en Leonard Bernstein diverse opera’s. Ook trad ze op met Luciano Pavarotti en José Carreras. De Nederlandse bas-bariton Huub Claessens studeerde cum laude af in solozang en saxofoon aan het Conservatorium van Maastricht. Zowel in de wereld van de oude als de eigentijdse muziek heeft hij een bijzondere naam verworven. Huub krijgt talrijke uitnodigingen voor de passies van Bach en voor Händels Messiah, Brahms’ Ein Deutsches Requiem, de Requiems van Fauré en Verdi en vele andere werken.

Aan het concert werken verder nog mee: countertenor Rob Meijers, Zangkoor Amicitia Vilt, Jonge en Oude Nobele Schutterij van Valkenburg en Drumband Kurkapel Falcobergia. Het is het eerste grote concert van Harmonie Amicitia na de gedwongen pauze wegens corona. Met dit concert wil Amicitia laten zien dat de vereniging nog volop bloeit en springlevend is.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Openluchttheater Valkenburg.