Sport en leisure op één plek bij pretpark de Valkenier?

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Sport en leisure op één plek bij pretpark de Valkenier?

Een toekomstbestendig plan en een kloppend hart voor alle sport, cultuur en welzijn samengebracht op één centrale locatie in een open club gedachte. Dat is de droom van ondernemer Remy Bordewin. De enthousiaste ondernemer ziet alleen maar voordelen in zijn plan: “Naast het feit dat men hier gedurende de gehele dag terecht kan en gebruik kan en mag maken van de diverse faciliteiten, biedt deze plek ook een grote sociale en maatschappelijke functie binnen onze gemeente. Verbinding is het centrale sleutelwoord voor deze plek en loopt als een rode draad door onze plannen. Iedereen, jong en oud, met of zonder beperking, ongeacht zijn of haar niveau, komt op deze manier in aanraking met de diversiteit van het sport-, cultuur- en welzijnsaanbod binnen onze gemeente. Sport- en cultuurverenigingen komen hier tezamen en kunnen hier efficiënter en toekomstbestendig verenigen, immers; facilitair en economisch gezien ontstaan er grote synergievoordelen die kunnen leiden tot grote en duurzame samenwerkingsvormen. Ook zien wij IKS Limburg, Johan Cruyff Foundation en Only Friends Limburg als goede samenwerkingspartners.”
Horeca
In het centrale gedeelte van onze plannen worden een brasserie en ontmoetingsplek voorzien.

Kinderopvang, onderwijs en flexplekken
Om het sporten gemakkelijker te maken voor ondernemers en werkende ouders, worden er flexplekken gecreëerd zodat er voor of na het sporten kan worden gewerkt op een rustige en volledig ingerichte werkplek. De locatie beschikt over een opvangplek voor de allerkleinsten. Daarnaast kunnen onderwijskoepels overdag gebruik maken van het uitnodigende aanbod voor hun leerlingen. Uiteraard wordt het complex voorzien van de nodige kleedruimten. In het gebouw zijn ook culturele verenigingen welkom om gebruik te maken van alle mogelijkheden die het pand en sportterrein bieden. Bijvoorbeeld voor repetities, exposities, trainingen of andere bijeenkomsten. Bordewin wil tevens op het immense terrein van de Valkenier een klein binnen- en buitenbad realiseren, ook bestemd voor zwemlessen. Hij kijkt met nadruk naar een moderne woonoptie: de realisering van tien tiny houses.

Brief VSP
Vorige week hebben alle fractievoorzitters in de gemeenteraad een bericht van Remy Bordewin ontvangen waarin hij zijn plannen voor sport en leisure op een plek uit de doeken doet. Fractievoorzitter Jef Kleijnen (VSP) heeft daarop het college van B&W verzocht de plannen te agenderen voor de raadsvergadering van maandag 13 december a.s.
Het plan heeft raakvlakken met drie grote ontwikkelen te weten de bijdrageregeling buitensportverenigingen, Visie Valkenburg-Oost en Visie Valkenburg-West. Kleijnen vraagt het college, indien het die raakvlakken ook ziet, de raad over de nieuwe plannen in te lichten?