Recordaantal bezoekers Kerststad Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Recordaantal bezoekers Kerststad Valkenburg

Kerststad Valkenburg heeft een record aantal bezoekers getrokken. Volgens John Wauben van de gemeente Valkenburg aan de Geul hebben deze kerstperiode tussen de 550.000 en 650.000 unieke bezoekers het Geulstadje bezocht. Aantallen die hoger zijn dan voor de coronajaren. Pieken waren er op de woensdagavond en de weekeinden. De 12 kerstparades op woensdag- en zaterdagavond trokken maar liefst 90.000 bezoekers. De overige attracties profiteren daar van. De terrassen van de horecazaken zaten vol. Ook na de beide kerstdagen bleef het druk in het centrum van Valkenburg. Het was bumper aan bumper rijden, parkeerterreinen stonden vol, net als beide parkeerdekken in de ondergrondse parkeergarage Aan de Kei.

Drukte
Attracties zoals Winterwonderland aan de Neerhem en Santa’s Village blijven tijdens de kerstvakantie geopend. De kerstmarkt Gemeentegrot sluit op de laatste dag van het jaar haar deuren. Dan zullen circa 180.000 bezoekers de entreepoortjes gepasseerd zijn. In de Fluweelengrot verwacht de organisatie uit te komen op 120.000 bezoekers. De meeste kwamen uit onze buurlanden en Frankrijk en Engeland. Diverse buitenlandse tv-stations maakten reportages over Kerststad Valkenburg.

Barriers weghalen
Dinsdag 3 januari worden de barriers op de Daalhemerweg en de Cauberg weggehaald. De gemeente verwacht dat na nieuwjaar de grootste drukte voorbij zal zijn. Bij het weghalen van de barriers worden de Daalhemerweg en Cauberg tussen 8 en 17 uur op een aantal momenten tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg