Provincie steunt Kerststad Valkenburg met extra subsidie

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Provincie steunt Kerststad Valkenburg met extra subsidie

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten om een subsidie van € 35.000,- aan Kerststad Valkenburg te verlenen. Daarmee is het voortbestaan van het kerstevenement mogelijk gemaakt. Dat laten gedeputeerde Stephan Satijn (VVD) en wethouder Kevin Rouwette (VVD) van o.a. recreatie en toerisme weten.

Corona
Medio december van het afgelopen jaar liet wethouder van Financiën, Niels Dauven de gemeenteraad weten dat er flinke tekorten zijn ontstaan bij Kerststad Valkenburg. In dezelfde periode werd door de regering een corona-lockdown afgekondigd. Het vroegtijdig stoppen met alle kerstactiviteiten is een klap voor de gemeente, liet burgemeester Prevoo tijdens een persconferentie weten. In 2020 werd ook door corona geen Kerststad Valkenburg georganiseerd.

Economische spin-off is groot
De provincie heeft de subsidie toegekend omdat ook zij vindt dat Kerststad een topevenement is voor Valkenburg aan de Geul en de provincie. Het trekt zelfs bezoekers uit heel Europa aan.
Kerststad Valkenburg behoort tot de 25 best bezochte evenementen van Nederland (Bron:
Repons Evenementen Monitor 2019). In 2019 tijdens de laatst gehouden editie bezochten circa 530.000 bezoekers Valkenburg die gemiddeld € 31,- per dag uitgaven en daarmee zorgden voor een spin-off van ruim € 15 miljoen. Dit is nog exclusief de opbrengsten uit overnachtingen in hotels.
Kerststad Valkenburg heeft een hoge mediawaarde. De mediawaarde van Kerststad Valkenburg is enorm hoog. De TV-reportages via RTL, WDR en SBS in 2019 vertegenwoordigden een reclamewaarde van circa 2,5 miljoen euro. Het evenement zorgt tevens voor extra werkgelegenheid.

Editie 2022
Vanaf 18 november start de nieuwe editie van Kerststad Valkenburg die tot en met 8 januari 2023 zal duren.

Archieffoto TV Valkenburg