Pro Ecclesia et Pontifice voor Yvonne Habets-Laarmans

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Pro Ecclesia et Pontifice voor Yvonne Habets-Laarmans

Op zaterdag 19 maart ontving Yvonne Habets-Laarmans in de parochiekerk van St. Joseph in Broekhem de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ vanwege haar verdiensten. Ze is meer dan 30 jaar op meerdere fronten werkzaam geweest in de parochie.

Yvonne Habets-Laarmans

Zij heeft meegeholpen bij het 60-jarig jubileum van de parochie St. Joseph, de kledingstukken gemaakt voor de kerststal en de gordijnen genaaid die jarenlang in de dagkapel hebben gehangen. Verder bezorgt zij het parochieblad, helpt ze mee bij de jaarlijkse Vastenactie, opent en sluit ze dagelijks de dagkapel en zorgt ze altijd voor verse bloemen. Ze 23 jaar lid geweest van het kerkelijk zangkoor St. Joseph, dat helaas is opgeheven.

Naast haar activiteiten voor de kerk is ze ook nog maatschappelijk betrokken: ze collecteert al meer dan 30 jaar voor de nierstichting en heeft dit ook jaren gedaan voor de hartstichting. Kortom; deze pauselijke onderscheiding is terecht! Na de heilige Mis hebben parochianen, het kerkbestuur en familieleden haar gefeliciteerd in de parochiezaal.

Foto’s Eric Habets, kerkbestuur