Pascal Thewissen nieuwe stadsprins

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Pascal Thewissen nieuwe stadsprins

Pascal Thewissen is de nieuwe stadsprins van CS de Mirlitophile 1879 en daarmee de jubileumprins. Aan zijn zijde is Koen Thewissen de jubileumminister. Het is zijn zoon.
Beiden werden zaterdagavond 12 november geproclameerd in de Polfermolen. Ter ere van het jubileumprinsenpaar schoot de Jonge Nobele schutterij 11 kamers.

Foto Nancy Hardy-Jansen

Jubileumjaar
In het 13X11 jubileumjaar gaan vader en zoon Thewissen voorop in de Vallekebergse Vastelaovend. Beiden – sinds kort – woonachtig in Schin op Geul zijn van origine echte Valkenburgers. Sinds jaar en dag vieren vader en zoon Carnaval in het ´Bokkenriek´. Zo was Minister Koen Jeugprins in 2014 en is Sjtadsprins Pascal I al meerdere jaren muzikant bij ´Nieks dao´. Pascal is werkzaam binnen zijn eigen bouwbedrijf Calmar-Bouw. Ook is hij jarenlang actief geweest als brandweerman in Valkenburg. Koen volgt op dit moment de opleiding tot chefkok. Zijn wens is echter om net als zijn vader brandweerman te worden. Nadat ze hun prinsenjaar door de maatregelen rondom Corona moesten uitstellen, zijn ze nu helemaal klaar om het jubileumjaar samen met alle iedereen te vieren. Dit doen Sjtadsprins Pascal I en Minister Koen onder hun motto: Nao al dae corona en watereuverlas van Geul en Maas, geve veer dit jaor ekstra gaas!

 

De receptie van het nieuwe jubileumprinsenpaar wordt op zaterdag 19 november vanaf 19:30 in de Polfermolen gehouden. Dit jaar viert de Mirlitophile haar 13X11 jarig jubileum. Dit gaat samen met meerdere activiteiten zoals de Jubileumzitting op zondag 22 januari 2022.

Foto Camiel Kengen