Oeververbinding Odapark en basisschool hersteld met noodbrug

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Oeververbinding Odapark en basisschool hersteld met noodbrug

Het was een klus van amper een uur en de noodbrug lag er. Woensdagochtend 20 oktober werd met hulp van een hoogwerker de noodbrug gelegd tussen het Odapark en de basisschool. De schoolkinderen en hun begeleiders kunnen vanaf donderdagochtend weer gebruik maken van de Geulovergang aan het park. De omleidingsroute via de Diepenallee en de Plenkertstraat is dan verleden tijd.

Noodbrug Odapark

Snel een noodbrug geregeld
De noodbrug is smaller dan de oude houten brug. “De oude brug vertoonde houtrot,” licht wethouder Vankan toe.  “De watersnoodramp heeft het laatste zetje gegeven om hem te verwijderen. We hebben een dag nodig gehad om een noodbrug te vinden. En die kon ook nog snel geleverd worden.” Vankan kwam voorafgaande aan de raadsvergadering met de oplossing van het plaatsen van een noodbrug. Hem was ter ore gekomen dat alle politieke fracties in de raad en motie in voorbereiding hadden om tot de realisatie van een Geulovergang te komen.

Likje verf
De brug – die gehuurd is – blijft maximaal één jaar liggen. Dat heeft te maken met de ontwikkeling van een visie over het gebied Valkenburg West. De kleur van de brug is blauw en ziet nogal verweerd uit. Zou Vankan nog ergens in het gemeentelager een pot verf hebben staan met een passende kleur? U hoort het in een tv-gesprek dat vanaf zondag uitgezonden wordt in het programma TV Valkenburg Vandaag.

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg