Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Schin op Geul

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Schin op Geul

Vandaag, dinsdag 15 maart komen de eerste 18 Oekraïense vluchtelingen aan in Schin op Geul. Ze worden opgevangen in hotel Op de Beek waar plek is voor circa 100 vluchtelingen. “En het blijft niet bij deze 18 personen,” zegt burgemeester Daan Prevoo in een persbijeenkomst.

hotel Op de Beek

“De Veiligheidsregio heeft gevraagd om circa 1000 vluchtelingen in Zuid-Limburg op te vangen. De eersten zijn recent opgevangen in het MECC, van daaruit werden ze verdeeld over de gehele provincie. Dit proces zal voorlopig dagelijks plaatsvinden. De vluchtelingen zijn zwaar vermoeid, ze hebben nu rust en warmte nodig. Die rust moeten we hun ook gunnen,” aldus Prevoo.

Crisisopvang
Prevoo laat duidelijk doorschemeren dat er nu een derde crisis in acht maanden is aangebroken in Valkenburg aan de Geul. “Na de corona-epidemie en de watersnoodramp hebben we nu te maken met de vluchtelingencrisis. Het vergt veel van een kleine gemeente.”
Over de komst van de vluchtelingen hebben de inwoners in de omgeving een brief met informatie van de gemeente ontvangen.

Archieffoto TV Valkenburg