Nieuwe pinautomaat op het Walramplein

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Nieuwe pinautomaat op het Walramplein

Wethouder Kevin Rouwette maakte maandag 11 juli tijdens de raadsvergadering bekend, dat er een nieuwe pinautomaat op het Walramplein komt. Er ligt een voorstel om deze in de Walravenstraat te realiseren in een roestvrijstalen uitgave. Ter plekke kan ook geld afgestort worden. Het is al langer een doorn in het oog van burgers en toeristen die steeds vaker voor een lege pinautomaat staan.

Andere kernen
VSP-fractievoorzitter Chrétièn Jamin vroeg of er tevens gedacht wordt aan de burgers in Schin op Geul en Berg en Terblijt om daar ook pinautomaten te realiseren. Wethouder Rouwette hielp de fractievoorzitter snel uit zijn droom: de gemeente heeft geen invloed op het beleid van het bedrijf Geldmaat dat pinautomaten beheert.

Onderling overleg
Bij nadere vraagstelling aan wethouder Rouwette hoe de pinautomaat in de Walravenstraat er gekomen is, laat hij weten dat dit in onderling overleg is gebeurd, omdat er geen andere opties waren. Rouwette legde de raad uit dat de gemeente vragen over de pinautomaten bij Geldmaat heeft neergelegd, maar nog geen antwoorden heeft ontvangen. De gestelde vragen zijn: wanneer ontvangt Geldmaat een signaal als de automaat dreigt ‘droog te vallen’ en met hoeveel papieren geld wordt de automaat gevuld?

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg