Nieuw orgelconcert in kerk van Houthem

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Nieuw orgelconcert in kerk van Houthem

Orgelconcert in de St.Gerlachuskerk te Houthem georganiseerd door de Stichting Kerkconcerten Houthem St.Gerlach op donderdag 15 juli om 20 uur. Bart Jacobs, organist-titularis van de kathedraal van Brussel speelt op het Bivignatorgel (1784) werken van L. -N. Clérambault, D. Buxtehude, J.S. Bach, J.G. Müthel en Reitze Smits.
Bart Jacobs (°1976) studeerde orgel, klavecimbel, kamermuziek en basso continuo aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Reitze Smits en Kris Verhelst. Hij behaalde zijn masterdiploma’s met grootste onderscheidingen.

Bart Jacobs organist

In 2000 werd hij benoemd tot organist van het Brusselse kathedraalkoor. Met dit koor verwezenlijkte hij tal van cd-opnames met Vlaamse muziek voor koor en orgel. Tussen 2006 en 2010 won hij prijzen op internationale orgelconcoursen in Alkmaar, Amsterdam, Brugge en Leeuwarden.
In 2012 werd hij benoemd tot organist-titularis van de Sint-Michiels- en Sint Goedelekathedraal te Brussel. Daarnaast is hij sedert 2013 als organist ook verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouw-en Leodegariuskerk van Bornem.
Als solist en basso continuo-speler concerteert hij in heel Europa en treedt op met gerenommeerde ensembles als Vox Luminis, Les Muffatti, Il Gardellino, Psallentes, Currende, Collegium Ad Mosam, Hathor Consort en Imago Mundi.
Als docent orgel en klavecimbel is hij werkzaam aan het Kunsthumaniora Lemmensinstituut en in de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Bornem.