Muziekspektakel ‘Alzheimer’ in zeven theaters te zien

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Muziekspektakel ‘Alzheimer’ in zeven theaters te zien

Het Productiehuis Limburg en Alzheimer Onderzoeksfonds Limburg presenteren in september het oratorium ‘Alzheimer’. Met liederen, koren, instrumentale voor- en tussenspelen en teksten worden diverse aspecten belicht van de ziekte alzheimer, en van onderzoek en behandeling. ‘Alzheimer’ is een unieke productie om het 20-jarig bestaan van Alzheimer Centrum Limburg te vieren en gaat op 2 september tijdens Cultura Nova in première in Parkstad Limburg Theater in Kerkrade.

Vervolgens wordt dit oratorium nog opgevoerd in de navolgende theaters:
Voorstelling 2-5 september in het Openluchttheater Valkenburg;
Voorstelling 3-9 september in de Schouwburg Venray;
Voorstelling 4-11 september Oranjerie Roermond;
Voorstelling 5-15 september Muziekgieterij Maastricht;
Voorstelling 6-16 september De Domijnen Sittard;
Voorstelling 7-21 september De Maaspoort Venlo.

‘Alzheimer’ is geschreven voor vier solisten, verteller, instrumentaal ensemble en koor, terwijl ook patiënten en mantelzorgers een rol krijgen in deze aangrijpende muziektheaterproductie. De cast bestaat uit: Rob Reyners, Suzan Seegers, Fenna Ograjensek, Vincent Kusters en Rufus Hegeman. De regie is in handen van Sybrand van der Werf. Frenk Rouschop heeft de muzikale leiding. De teksten van de verteller en de lied-/koorteksten zijn geschreven door Jos Frusch, die ook het concept bedacht.

Er wordt gebruik gemaakt van bestaande muziek, die speciaal voor deze productie is gearrangeerd. De gebruikte muziek is zeer divers, van kunstlied tot opera-aria en van popsong tot filmmuziek. De compositie ‘Hoop’ van pianist Louis van Dijk – hij was de laatste jaren van zijn leven alzheimerpatiënt – loopt  als rode draad door het oratorium.

Voor kaartverkoop kunt U contact opnemen met de diverse theaters.