Mooiste wegbermen van het Geuldal liggen in Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Mooiste wegbermen van het Geuldal liggen in Valkenburg

Het Heytgrachtvoetpad in de Plenkertstraat en het Molenvoetpad in Oud-Valkenburg zijn verkozen tot mooiste wegbermen van het Geuldal. De winnende foto’s zijn gemaakt door resp. Jo Knubben en Peter Goltstein.

Fotowedstrijd
In het voorjaar organiseerde het Initiatief Boshommellandschap Geuldal in de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem de ‘Mooiste wegberm van het Geuldal’ verkiezing. Inwoners en bezoekers werden opgeroepen foto’s in te sturen van de mooiste bermen in het Geuldal. “Beide foto’s sprongen eruit door de overdadige bloemen en mooie weergave van het unieke landschap in het Geuldal,” aldus het juryrapport. Als gevolg van de watersnoodramp werden nu pas de prijzen uitgereikt. Beide winnaars ontvingen ieder een pakket met streekproducten.

Winnende wegbermen

Het Boshommellandschap Geuldal is een samenwerkingsverband van coöperatie Natuurrijk Limburg, Stichting Limburg Bloeit Op, Waterschap Limburg, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem, Stichting het Limburgs Landschap, Provincie Limburg, Waterleiding Maatschappij Limburg en Wageningen University & Research.