Lezing over historische taal- en dialectruimten in onze regio

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Lezing over historische taal- en dialectruimten in onze regio

De Kring Valkenburg en Heuvelland van het L.G.O.G. (Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, red.) organiseert een lezing door prof. dr. Leo Wintgens uit Montzen over historische ontwikkelingen van het taal- en dialectgebruik in het vroegere hertogdom Limburg en de aanpalende gebieden.

Lezing LGOG dialekt

Obelit
Prof. dr. Leo Wintgens is verbonden aan het Centre de Recherches linguistiques / Zentrum für Sprachgeschichte OBELIT in Montzen, provincie Luik. Hij heeft sedert de toekenning van zijn doctoraat aan de Université de l’Etat in Luik steeds doorgewerkt om zijn moedertaal, de taal van het oude hertogdom Limburg, historisch en dialectologisch te onderzoeken en te documenteren. Leo Wintgens zal de aanwezigen bekend maken met zijn vernieuwende blik op die oeroude streektaal. En hij zal u – och op os Plat – grondig inwijden in de taal die hier bij ons landschap behoort. Zijn dochter Isabelle draagt verscheidene teksten in het Karolingisch-Frankisch voor.

De lezing in de Holle Eik in Houthem op dinsdag 19 oktober vanaf 20.00 uur is ook toegankelijk voor niet-leden. Entrée vrije gave.

Afbeelding: L.G.O.G./foto: archief TV Valkenburg