Lezing oorlogsherinneringen familie Lou Wijngaard

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Lezing oorlogsherinneringen familie Lou Wijngaard

Historicus Herman van Rens geeft op maandag 11 april van 19:00 tot 21:00 uur een lezing in de bibliotheek Valkenburg over het boek ‘Lou: om een lang verhaal kort te maken’ van auteur en docent Armand Houben.
‘Lou’ is een biografie over de familie van Lou Wijngaard, die nu 86 jaar is. “De ochtend van 20 mei 1942 veranderde mijn leven”, herinnert Wijngaard zich als de dag van vandaag. Als zesjarig jochie zag ik hoe mijn vader door drie Duitsers ons huis uitgebonjourd werd en met hen in een Mercedes cabrio de straat uitreed. Mijn moeder, oma en ik stonden er plotsklaps alleen voor en moesten ons zien te redden in het oorlogstumult. Dat ik de Tweede Wereldoorlog overleefd heb, mag een mirakel genoemd worden.” Over de Jodenvervolging en het verzet in Maastricht en Limburg in de Tweede Wereldoorlog is meer te vertellen dan de oorlogsinformatie in het boek.

Aanmelden
Deze avond is geschikt voor zowel middelbare scholieren alsook volwassenen. Aanmelden via info@heuvellandbibliotheken.nl o.v.v. ‘Lou’ of telefonisch 043-6012063.