Lezing “Achter de façaden van het Geuldal”

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Lezing “Achter de façaden van het Geuldal”

In Zuid-Limburg en het aangrenzende grensgebied met België liggen in het landschap meer dan 850 grotere en kleinere, zichtbare en verborgen ingangen naar ondergrondse werken. De meeste mensen slaan er geen acht op, maar het zijn poorten naar een andere wereld.

Onderzoek
Historicus Jacquo Silvertant doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar die ondergrondse wereld. In die tijd verzamelde hij alles wat betrekking heeft op het gebruik van het onderaardse. De lezing beperkt zich tot het Geuldal tussen Sibbe en Meerssen. Silvertant neemt u mee op een reis langs de poorten, deuren en ingangen, die men passeert wanneer men door het Geuldal wandelt.

U bezoekt oude bouwsteenontginningen, prehistorische vuursteenmijnen, voormalige toeristische attracties, schuilkelders, waterwinlocaties, grafkelders, oorlogsfabrieken, commandocentra, schuilkapellen, mineergangen, champignon- en witlofkwekerijen en andere bezienswaardigheden. Een boeiende avond waarbij uniek fotomateriaal van de locaties de revue zal passeren.

Aanmelden is verplicht gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Bij binnenkomst is een mondkapje verplicht. De lezing vindt op donderdagavond 2 december a.s. van 19:30 tot 21:30 uur plaats in de Bibliotheek Valkenburg.

Foto Jacquo Silvertant