Kleuretsen en sieraden van Ries Kleijnen in museum Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Kleuretsen en sieraden van Ries Kleijnen in museum Valkenburg

Van 5 maart tot 22 mei is in de Charles Eyckzaal van het gerenoveerde museum Valkenburg een overzicht van het kleurrijke werk van kunstenares Ries Kleijnen te zien. Sinds zij afstudeerde aan de Kunstacademie St. Joost in Breda heeft zij haar sporen als grafisch kunstenaar ruimschoots verdiend. Ze nam deel aan meer dan honderd solo- en groepstentoonstellingen. Ze maakt kleuretsen, schilderijen en pastels en ontwerpt ook sieraden.

KLEIJNEN_RIES_WAVES_INTAGLIO

Landschappen
Haar etsen zijn impressies van relaties tussen mensen of van de mens met zijn omgeving. Ook landschappen wereldwijd zijn een grote inspiratiebron. “De landschappen die mij inspireren zijn ver weg of juist heel dichtbij” zegt Ries, die in Scheveningen woont. 

Haar landschappen lijken op het eerste gezicht realistisch, maar zijn het nooit. Kleuren spelen een belangrijke rol in haar werk en hebben vooral een symbolische betekenis. Haar grafisch werk bestaat vooral uit veel-kleuretsen en uit kleuretsen in combinatie met andere technieken. Ries is enige jaren geleden ook begonnen met edelsmeden en heeft daarvoor de opleiding in Schoonhoven gevolgd. Ze werkt met zilver, edelstenen en half-edelstenen

https://rieskleijnen.nl/  en www.museumvalkenburg.nl