Kerststad Valkenburg ontwikkelt noviteiten

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Kerststad Valkenburg ontwikkelt noviteiten

Dit jaar zal de Kerstparade voor de vijftiende maal door het centrum trekken, op woensdag- en zaterdagavond respectievelijk om 19.00 en om 19.30 uur. De parade draagt vanaf dit jaar de naam ‘Landal Christmas Parade’.

Kribkeswandeling Sibbe
Dit jaar is de Kribkeswandeling in en rondom Sibbe aan het aanbod van Kerststad Valkenburg toegevoegd. De wandeling kan gelopen worden tussen 6 december en 6 januari. De kribkeswandeling in Schin op Geul, die vorig jaar is uitgezet, staat ook dit jaar op het programma.

Prof. Dr. Falckenstein
Prof. Dr. Falckenstein keert terug in Kerststad Valkenburg. Hij fungeert als hulp van de Kerstman en zal deel uitmaken van de Kerstparades. Daarnaast tref je hem op donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.30 en 17.30 uur in het centrum van Valkenburg aan met zijn Magicallibrator.

3D-schilderingen in MergelRijk
Speciaal voor Kerststad Valkenburg heeft MergelRijk drie nieuwe 3D-schilderingen gemaakt in kerstsfeer.

Ganzenparade
De ganzen lopen onder muzikale begeleiding op dinsdag 27 december tussen 14.00 en 18.00 uur door het centrum van Valkenburg.

Kerstmarkten
Als vanouds kan de bezoeker aan Kerststad Valkenburg genieten van de markten in de Fluweelengrot, in de Gemeentegrot, in Winter Wonderland en iets verderop in het Sprookjesbos. Op het Th.Dorrenplein vind je Santa’s Village. Voor dit jaar zijn er drie routes Route d’Amuse uitgezet: wandelen en culinair genieten. Ook kan de Christmas Shadow Lights route met highlights uit de geschiedenis van Valkenburg worden gelopen.

Archieffoto’s TV Valkenburg