Kerststad Valkenburg blijft geopend

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Kerststad Valkenburg blijft geopend

Alle Valkenburgse kerstmarkten blijven de komende drie weken in ieder geval geopend voor publiek. U moet wel van tevoren een kaartje via internet kopen of via de kiosk op het Theodoor Dorrenplein op de dag van uw bezoek. U hebt dan wel een beperkte keuze in de nog beschikbare blokken om de grot te bezoeken.
Voor de gereserveerde bloktijd na 18:00 uur wordt u verzocht één uur vroeger aanwezig te zijn.

Opluchting
Alle organisaties die gestalte gegeven aan Kerststad Valkenburg hebben vrijdagavond opgelucht adem gehaald na de coronapersconferentie. Eén van de nieuwste activiteiten is het Christmas Light Arts festival. In de avonduren kunt u genieten van lichtkunst, geprojecteerd op historische gebouwen in het centrum van Valkenburg.

Gevolgen maatregelen
De nieuwe coronamaatregelen hebben wel enkele gevolgen. De kerstmarkten in de grotten sluiten één uur eerder: om 18.00 uur. Nog steeds geldt dat het coronatoegangsbewijs wordt gecheckt om toegang te krijgen tot de grotten, kerstmarkten, andere activiteiten en horecagelegenheden in Kerststad Valkenburg. Horecagelegenheden sluiten om 20.00 uur en hier geldt dat je een vaste zitplaats moet hebben.

Hieronder ziet u de beelden van de grote kerstboom op het Dr.Erensplein.