Kerstparade is geannuleerd, overige kerststadactiviteiten gaan wel door

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Kerstparade is geannuleerd, overige kerststadactiviteiten gaan wel door

De Landal Christmas Parade, die ieder jaar weer zorgt voor duizenden toeschouwers in het centrum van Valkenburg, kan dit jaar niet doorgaan. De overige activiteiten van Kerststad Valkenburg zullen wel doorgang vinden. Om alles veilig te laten verlopen zijn er aangepaste maatregelen genomen waaraan alle bezoekers zich moeten houden. Dit alles is vrijdagochtend 5 november 2021 in een persbericht medegedeeld. Hieronder leest u het persbericht.

Coronacheck
Het kabinet kondigde afgelopen dinsdag aan dat voor doorstroomevenementen een coronatoegangsbewijs (CTB) geldt. De kerstparade zou twee keer per week door de straten van Valkenburg trekken. Het is niet mogelijk om dit te organiseren met een CTB-check.

Burgemeester Daan Prevoo vindt dit voor de organisatie van de kerstparade enorm spijtig: “Honderden vrijwilligers en jonge dansertjes zijn maandenlang in de weer met de voorbereidingen. Tot afgelopen dinsdag hadden we goede hoop dat de kerstparade dit jaar kon doorgaan. Nu dit op het laatste moment niet zo is, is de teleurstelling bij de vrijwilligers enorm groot. Dat begrijp ik volkomen. Maar de veiligheid van iedereen staat voorop. Gelukkig kunnen de overige kerstactiviteiten wel op een veilige manier en conform de landelijke maatregelen doorgaan. We zullen de kerstparade enorm missen dit jaar, maar we kijken met z’n allen uit naar een gezellige en sfeervolle Kerststad.”

Kerststad Valkenburg opent deuren met aangepaste maatregelen
De geplande activiteiten van Kerststad Valkenburg kunnen dit jaar doorgaan. Alleen de Landal Christmas Parade kan door de aangescherpte coronamaatregelen dit jaar niet plaatsvinden. Kerststad start volgende week 12 november en duurt tot en met 9 januari 2022.

Veiligheidsmaatregelen
De organisatie van Kerststad treft alle noodzakelijke maatregelen om een bezoek aan Kerststad veilig te laten verlopen. De bezoekers worden geattendeerd om zich aan de richtlijnen te houden. Volgens de regels zal er ook in Kerststad Valkenburg met de CoronaCheck app gewerkt worden om toegang te krijgen tot de kerstmarkten in de grotten (Fluweelengrot en Gemeentegrot), de kerstmarkt Santa’s Village, Winter Wonderland, Route d’Amuse, Kerstshow Mergelrijk, Frosty Fairy Tale (Sprookjesbos) en de horecagelegenheden.

Archieffoto TV Valkenburg