Kerk in Berg en Terblijt kleurde rood tijdens Red Wednesday

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Kerk in Berg en Terblijt kleurde rood tijdens Red Wednesday

Tijdens Red Wednesday, gisteren woensdag 24 november, werd aandacht gevraagd voor de vrijheid van alle mensen. Het is een internationale actie van Kerk in Nood om aandacht te vragen voor christenvervolging. Met de actie #RedWednesday wordt aandacht gevraagd voor dit ‘vergeten’ mensenrecht. Woensdagavond werden tientallen kerken in Limburg rood aangelicht. Vorig jaar deden in heel Nederland 119 kerken aan de actie mee. Wereldwijd worden met deze actie miljoenen mensen bereikt.

De kerk in Berg en Terblijt

Vervolging van gelovigen
Dat deze aandacht nodig is, blijkt wel uit de cijfers. De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd namelijk toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Vooral christelijke minderheden zijn relatief vaak het slachtoffer van onverdraagzaamheid, discriminatie en vervolging. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. 

Meisjes die om hun geloof worden ontvoerd
Dit jaar hebben we speciaal aandacht voor vrouwen die vanwege hun geloof doelwit zijn van ontvoering, waarna ze worden gedwongen zich te bekeren en te trouwen. Het e-book Hoor haar Schreeuw gaat over de noodkreet van christelijke vrouwen die doelwit zijn.
In de gemeente Valkenburg aan de Geul kleurden de kerken in Oud-Valkenburg, Schin op Geul, Berg en Terblijt en Sibbe rood.

Foto Hans Zwakenberg, TV Valkenburg