Historische VVV Plaquette teruggeplaatst in Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Nieuws » Historische VVV Plaquette teruggeplaatst in Valkenburg aan de Geul

Een stukje historisch erfgoed is weer terug in het centrum van Valkenburg aan de Geul. Op woensdag 3 juni 2020 werd een historische plaquette van VVV Het Geuldal herplaatst bij het huidige kantoor van Visit Zuid-Limburg. De plaquette, die eerder in de oude kademuur was bevestigd, werd verwijderd tijdens de herinrichting van het centrum. Dankzij de inspanningen van de Kunst en Cultuurraad Valkenburg is deze herinnering aan de grondleggers van VVV teruggekeerd naar de stad.

De plaquette, die in 1968 werd onthuld als erkenning voor de bijzondere verdiensten van heren P.A. Hens en A.J. Crolla in de bevordering van het toerisme naar Valkenburg, was lange tijd in het gemeentelager opgeslagen en raakte in de vergetelheid. Bij de verwijdering van de plaquette en een bank werd ook een koker met bijbehorende oorkonde gevonden, die nu veilig is opgenomen in het gemeentelijk archief.

De Kunst en Cultuurraad Valkenburg (KCR) heeft zich ingezet om dit stukje historie weer terug te brengen naar het centrum, en met succes. De herplaatsing van de plaquette bij het kantoor van Visit Zuid-Limburg markeert de waardevolle rol van VVV Het Geuldal en haar grondleggers in de geschiedenis van toerisme in de regio.

Lees meer over deze plaquette op: https://1valkenburg.nl/plaquette-vvv-het-geuldal/