Historische schuttersoptocht door Schin op Geul

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Historische schuttersoptocht door Schin op Geul

Op zondag 22 mei wordt in Schin op Geul het 254ste Bondsschuttersfeest georganiseerd door schutterij St.Mauritius Strucht. Vanaf 14:45 uur trekt een historische schuttersoptocht door het dorp waarbij ook deelgenomen wordt door enkele schutterijen uit de grensregio België en Duitsland.

Wedstrijden
Direct na afloop van de optocht gaan vanaf 16.00 uur op het feestterrein diverse wedstrijden van start, waaronder schietwedstrijden voor zestallen en drietallen en drumband/muziekwedstrijden. Er wordt een solistenconcours gehouden en ook vinden er demonstraties ‘oude exercitie’ plaats.
Tijdens diverse individuele wedstrijdonderdelen onderwerpen zich verder de keizers- en koningsparen, generaals, bielemannen, sappeurs en marketentsters aan de beoordeling van een vakkundige jury.

Entertainment
Vanaf 16.00 uur, na afloop van de schuttersoptocht, zorgt DJ Robin Eygelshoven voor de muziek in de feesttent. Vanaf 18.00 uur neemt “dé feestband van het wilde Zuiden” de alom bekende band Tonca die taak over. DJ Robin Eygelshoven zorgt in de pauzes voor de stemmingsmuziek.

Archieffoto TV Valkenburg