Heuvelland Vandaag: nieuwe platform TV Valkenburg en Meer Vandaag

Voorpagina » Nieuws » Heuvelland Vandaag: nieuwe platform TV Valkenburg en Meer Vandaag

TV Valkenburg en Meer Vandaag lanceren het nieuwe platform Heuvelland Vandaag. Via Heuvelland
Vandaag kunnen inwoners het laatste nieuws volgen uit Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. Naast nieuws komen er ook andere programma’s over onder andere het verenigingsleven, het bedrijfsleven en kunst.

Vanaf 27 februari is er van maandag tot en donderdag dagelijks een nieuwsuitzending te zien op de kanalen van Meer Vandaag en TV Valkenburg. Op vrijdag is er een uitzending van het programma Uitgelicht, een talkshow over de actualiteiten binnen het Heuvelland. Daarnaast is het nieuws uit het Heuvelland 24 uur per dag, 7 dagen in de week te volgen via de website van Heuvelland Vandaag.

De afgelopen maanden is veel gesproken tussen de besturen van TV Valkenburg en Meer Vandaag. Het nieuwe platform Heuvelland Vandaag is hieruit ontstaan. Voorzitter Patrick Lambrichs zegt dat dit nieuwe platform precies past binnen de doelen van de NLPO, de koepel van de lokale omroepen. “De NLPO wil overgaan naar het vormen van streekomroepen. TV Valkenburg en Meer Vandaag laten hiermee zien dat ze bereid zijn om samen te werken”, aldus Lambrichs. “Er staan hele mooie programma’s op de planning en de inwoners hebben nu één plek waar ze al het nieuws uit hun regio kunnen volgen.”

Meer Vandaag en TV Valkenburg blijven zelf ook programma’s maken. “Aan de identiteit van de omroepen verandert niks”, legt voorzitter Marcel Loozen van TV Valkenburg uit. De programma’s van de twee omroepen komen naast de programmering van Heuvelland Vandaag. “De kijker heeft dus meer keuze en kan dus meer televisie zien.”

Egbert Schipper, voorzitter van Meer Vandaag, is blij met de samenwerking. “Als Meer Vandaag zijn we zeer verheugd dat we na een oriënterende en voorbereidende fase met TV Valkenburg, nu echt naar de samenwerking in de uitvoering gaan”, zegt Schipper. ”Door het lokaal platform deels op te schalen naar een regionaal platform zal het aanbod en de kwaliteit van programma’s toenemen. Daarnaast zullen we met onze programma’s een groter publiek trekken.”