Herstart Eroica Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Herstart Eroica Valkenburg

Op zaterdag 1 juli 2023 vindt de 6de editie van Eroica Valkenburg plaats. Eroica Valkenburg is een retrowielertoertocht waarbij de deelnemers op oude fietsen van voor 1985 rijden en de wieleroutfit ook retrokleding is. Het fenomeen Eroica stamt uit Toscane en kent inmiddels meer dan 12 soortgelijke events wereldwijd. Tijdens Eroica kunnen de rijders kiezen uit drie routes van respectievelijk 65, 100 en 150 kilometer lengte.

Gemist
Organisator Richard van Beek is blij dat het evenement weer doorgang vindt. Hij: “Het afgelopen jaar hebben we van over de hele wereld berichten ontvangen hoe zeer het event gemist wordt.”

Ode aan WK van 1938
Het weekeinde start op vrijdag 30 juni met een ode aan het Wereldkampioenschap wielrennen in dat jaar. Deelnemers aan Eroica rijden onder begeleiding over het parcours van het WK 1938. Het WK werd destijds gewonnen werd door de Belg Marcel Kint. Afgezien van deze tocht staat het evenemententerrein weer vol met bijzondere wielerstands en heerst er een uniek en gezellig Eroica sfeertje.

Archieffoto’s TV Valkenburg