Grote belangstelling voor wandeling door Valkenburg-West

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Grote belangstelling voor wandeling door Valkenburg-West

Zaterdag 6 november 2021 gaat de lokale geschiedenis in als “Participatie wandeldag in Valkenburg-West” waarbij inwoners nogmaals hun zegje konden doen hoe zij het gebiedsdeel Valkenburg-West ingevuld willen zien. “Niet iedereen zal in alle plekken in Valkenburg-West interesse hebben. Dat noemt men ‘cherry picking’, dat zoveel betekent als ‘enkele krenten uit de pap halen’. En dat is logisch, het gebied is behoorlijk groot en veelzijdig”, aldus wethouder Carlo Vankan.

Visie leunt op drie pijlers
Exact 75 deelnemers liepen in diverse groepjes via het Grendelplein, de Plenkertstraat en Prins Bernhardlaan terug naar de Plenkertstraat. Daarbij werden onder leiding van het duo Dear Hunter, (Marlies Vermeulen en Remy Kroese, red.) de drie pijlers van de visie uitgelegd: oost-west, noord-zuid en onder-boven.
Met ‘oost-west’ wordt de as tussen Grendelplein en Par’Course bedoeld, met ‘noord-zuid’ de relatie tussen de Geul en de mergelwand in de gehele Plenkertstraat en met ‘onder-boven’ wordt het hoogteverschil tussen het Kuurpark en het Odapark aangeduid.

Dronebeelden
Tijdens de wandeling werden op diverse markante punten gestopt. Bij de Polfermolen konden de deelnemers kijken naar drone-video-beelden van het Rotspark.

Plenkertstraat begroeide mergelsteilwand

Hoe gaat ’t verder?
Het doel is te brainstormen hoe Valkenburg-West in  2030/2035 gaat uitzien. Daarom was het ‘ophalen van informatie bij de inwoners’ belangrijk. Na eerdere brainstormsessies met andere inwoners en ondernemers uit het gebied, heeft het college van B&W in samenwerking met Dear Hunter op zaterdag 6 november nogmaals een wandeling georganiseerd. Voor de laatste keer, want komende week worden alle indrukken verwerkt in een raadsnota voor de gemeenteraad. Op 23 november tijdens de commissie S.O.B. wordt de nota voor het eerst besproken waarna er op maandag 13 december a.s. in de gemeenteraad een klap op wordt gegeven.

Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg