Gratis hulp bij belastingzaken in Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Gratis hulp bij belastingzaken in Valkenburg

De bibliotheek in Valkenburg organiseert op donderdag 17 november tussen 9.00 en 12.00 uur een belastingspreekuur voor inwoners die moeite hebben met hun belastingzaken. Ze werken hierbij samen met studenten fiscaal recht van de Stichting SFFR. Bij voldoende belangstelling worden vanaf januari 2023 meerdere belastingspreekuren georganiseerd op deze locatie.

Teruggave
De expert van Stichting SFFR kan toeslagen controleren en helpen met andere vragen over belastingzaken, zoals inkomstenbelasting van dit jaar of van andere jaren. Ook inwoners die eerdere jaren geen aangifte hebben gedaan en willen weten of ze misschien iets kunnen terugkrijgen, kunnen naar het spreekuur komen. Vragen over erfrechtbelasting en vennootschapsbelasting worden niet behandeld.

Meenemen
Iedereen met een gezinsinkomen lager dan € 40.000,- kan een afspraak maken voor het spreekuur. Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig. Het spreekuur is gratis. De aanvrager heeft geen onderneming, geen winst uit onderneming of resultaat uit overige werkzaamheden. De volgende zaken moeten worden meegenomen: DigiD inloggegevens, een identiteitsbewijs, alle jaaropgaven van het jaar waarover aangifte wordt gedaan. Verder een overzicht van bijzondere kosten zoals ziektekosten, alimentatie en een overzicht van uw bezittingen en schulden.