Gezellig samenzijn in de openlucht in Sjin

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Gezellig samenzijn in de openlucht in Sjin

Na alle coronaproblemen in de afgelopen anderhalf jaar organiseerde de Schin op Geulse Carnavalsvereniging De Waterratte samen met café ’t Graefke het eerste feest in deze kern onder de titel “Sjin De Zon”. Natuurlijk met inachtneming van de huidige coronaregels, dus alleen zitten en niet hossen of springen.

Het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming van 15 augustus was de aanleiding. Daarbij paste natuurlijk zoals vroeger een mis in de openlucht, opgedragen door pastor de Haas, bij afwezigheid door vakantie van pastoor Dieteren en opgeluisterd met zang van de Limburgse zanger Paul van Loo. Tijdens deze mis werden de “kroedwösj” gezegend die het komend jaar mensen en vee moeten behoeden voor onheil. 

En de locatie werd de Graefstraat met uitzicht op de Geul en in de nabijheid van café en drank. Want bij een openluchtmis hoort nu eenmaal naar goed Limburgs gebruik een Früschoppen na het gebed. Het früschoppen werd opgeluisterd met optredens  van o.a Duo Diablo, Roger Vroomen & Patrick Pesch en Jo Lahoye.

Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg