Geen zomerse editie Kerstparade

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Geen zomerse editie Kerstparade

Een zomerse editie van de Kerstparade gaat op zaterdag 16 juli niet door. Dat heeft wethouder Kevin Rouwette woensdagavond bekendgemaakt. Het gaat om een éénmalige editie, aangevraagd door de Stichting Kerststad Valkenburg om de interesse aan deelname levend te houden. In 2020 en 2021 kon de parade geen doorgang vinden vanwege de corona-epidemie.

Het team veiligheid bij evenementen heeft geadviseerd om deze parade niet door te laten gaan. De eisen voor de winterse editie gelden ook voor de zomerse, eenmalige versie. “Daarnaast zijn de kosten te hoog om voor een keer zo’n parade te organiseren. Tevens is er een onderbezetting bij de politie en bij de veiligheidsdiensten”, antwoordde wethouder Kevin Rouwette op vragen van de VVD-fractie.

Tijdens de rondvraag van de commissie Middelen vroeg de VVD of er nu vrees is dat de Kerstparade tijdens Kerststad Valkenburg 2022 eveneens niet doorgaat. Rouwette antwoordde dat er op dit moment geen aanwijzigingen zijn dat de kerstparade in november/december in gevaar is. “Binnenkort zal er overleg zijn tussen de gemeente en de briefschrijvers over de kerstparade om bestaande zorgen weg te nemen,” beloofde wethouder Rouwette.

Archieffoto TV Valkenburg