Fototentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’  in museum Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Fototentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’  in museum Valkenburg

Van 9 maart tot en met 22 mei 2022 is in museum Valkenburg de boeiende fototentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’ te zien. De expositie is gebaseerd op het gelijknamige fotoboek van de in Valkenburg geboren schrijver-journalist Hans Hoenjet (1953). Hij verzamelde foto’s uit de archieven van het Nederlands Fotomuseum, Spaarnestad en andere fotocollecties, waarvan een aantal in groot formaat te zien zullen zijn in het museum.

Verkeer onder Grendelpoort rijdt de Muntstraat in

Tijdsbeeld
Foto’s van bekende fotografen zoals Cas Oorthuys, Ad Windig, Frits Widdershoven en Hans Hoffman tonen het massatoerisme én de stille kant van Valkenburg tussen 1949 en 1989. Van de gemoedelijke jaren ’50 en de roerige jaren ’60 en ’70 tot de ‘no future’ periode van de jaren ’80.  Behalve dromerige straattaferelen en heuvellandschappen, zien we ook de relletjes van weleer, de moddergevechten van schaars geklede dames en andere uitwassen van het massatoerisme. Deze foto-expositie toont een enerverend tijdsbeeld dat bij iedereen herinneringen zal oproepen. 

Massatoerisme
Boek en expositie ‘Gezichten van Valkenburg’ laten de nostalgie en de stadspromotie achter zich en bieden een verrassende en ontwapenende terugblik op het naoorlogse massatoerisme in een onstuimig toeristenstadje dat zichzelf telkens opnieuw uitvindt.

Voor meer informatie  www.hanshoenjet.nl  en www.museumvalkenburg.nl