Expositie Gimme Shelter van Judith Krebbekx in Museum

Voorpagina » Nieuws » Kunst » Expositie Gimme Shelter van Judith Krebbekx in Museum

Tot en met 15 augustus presenteert Museum Valkenburg een overzicht van het intrigerende werk van de hedendaagse kunstenaar Judith Krebbekx (Roosendaal, 1967).

Judith Krebbekx, dochter van een kunstenaar, haalt inspiratie uit oeroude volksverhalen, de klassieke mythologie, heiligenlegendes en religie. Aan deze vertellingen koppelt Krebbekx haar eigen visie op de hedendaagse samenleving. Verhalen zijn voor haar een manier om grip te krijgen op het leven. De schilderijen van Judith Krebbekx, die zij zelf ‘verflandschappen’ noemt, zijn collages van beelden. Ze zijn opgebouwd uit dunne lagen acrylverf. Donkere kleuren overheersen met oplichtende details. De beelden staan bol van de symboliek.

 

Ze heeft een voorkeur voor cryptische titels zoals ‘Until the devil’s turned to dust’, ‘Black sheep white lies’ en ‘Lalalover up we go’. De titels geven een extra lading aan haar raadselachtige werken.

De expositie wordt zondag 13 december 15.00 uur geopend door drs. Rick Vercauteren, kunsthistoricus en publicist en is alleen voor genodigden.