Home AGENDA - 1Valkenburg.nl Vrijdom – Maria Verstappen en Monique Lipsch

Vrijdom – Maria Verstappen en Monique Lipsch

Museum Valkenburg presenteert vanaf 9 oktober 2022 in de bovenzaal van het museum een duo expositie van Maria Verstappen en Monique Lipsch met het thema ‘Vrijdom’.

Het uitgangspunt voor deze thema expositie is een uitspraak van Godfried Bomans; ‘Het leven begint pas op het moment dat je je niets meer aantrekt van wat anderen van je denken’. In deze duo expositie zijn de elkaar versterkende werken van Maria en Monique te zien t/m 8 januari 2023.

Maria Verstappen maakt abstracte schilderijen. Haar kleuren en vormen verschijnen in steeds wisselende formaties. Licht en lucht in een zee van diverse kleuren of een luchtruim met onbekende verten. De variaties zijn oneindig en blijven interessant, want er valt altijd iets nieuws te ontdekken. Monique Lipsch houdt van strakke, eenvoudige en gepolijste vlakken. Tegelijk speelt ze graag met volumineuze rondingen en doorkijkjes. Het contrast tussen harde materialen, strakke lijnen en ronde vormen roept spanning op, een dynamiek die bijna voelbaar is.

Kunst maken is voor beide kunstenaars een uiting van innerlijke reflectie. Hoe meer dit van binnenuit komt, hoe onafhankelijker een kunstenaar is geworden van invloeden van buitenaf. Die eigen weg gaan, vrij van meningen, oordelen of suggesties van anderen, brengt hen beiden ‘vrijdom’.

Datum

09 oktober 2022
Afgelopen

Tijd

13:00 - 17:00

Kosten

€8,00

Meer info

Meer informatie
Museum Valkenburg

Locatie

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31, 6301CW Valkenburg aan de Geul
Categorie
Museum Valkenburg

Organisator

Museum Valkenburg
Telefoon
+31 (0) 43 601 63 94
Email
info@museumvalkenburg.nl
Website
https://www.museumvalkenburg.nl