Home AGENDA - 1Valkenburg.nl Tentoonstelling Ries Kleijnen – Kleuretsen

Tentoonstelling Ries Kleijnen – Kleuretsen

6 maart – 22 mei 2022

Museum Valkenburg presenteert een overzicht van het boeiende werk van de hedendaagse kunstenares Ries Kleijnen (Wijchen 1945). Sinds zij afstudeerde aan de Kunstacademie St. Joost in Breda heeft zij haar sporen als grafisch kunstenaar ruimschoots verdiend. Ze maakt kleuretsen, schilderijen en pastels en ontwerpt sieraden. Ze nam deel aan meer dan honderd solo- en groepstentoonstellingen en haar werk wordt regelmatig geselecteerd voor internationale Print Biennales.

Haar etsen zijn impressies van relaties tussen mensen of van de mens met zijn omgeving. Ook landschappen wereldwijd zijn een grote inspiratiebron. “De landschappen die mij inspireren zijn ver weg of juist heel dichtbij” zegt Ries, die in Scheveningen woont.

Haar landschappen lijken op het eerste gezicht realistisch, maar zijn het nooit. Kleuren spelen een belangrijke rol in haar werk en hebben vooral een symbolische betekenis. Naast haar creatieve manier van verbeelden, maakt ze gebruik van een combinatie van grafische technieken. Haar grafisch werk bestaat vooral uit veel-kleuretsen en uit kleuretsen in combinatie met andere technieken.

Datum

06 maart 2022
Afgelopen

Tijd

13:00 - 16:30

Kosten

€6,00

Meer info

Meer informatie
Museum Valkenburg

Locatie

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31, 6301CW Valkenburg aan de Geul
Categorie
Museum Valkenburg

Organisator

Museum Valkenburg
Telefoon
+31 (0) 43 601 63 94
Email
info@museumvalkenburg.nl
Website
https://www.museumvalkenburg.nl