Home AGENDA - 1Valkenburg.nl Lezing ‘Het paradijs op aarde’

Lezing ‘Het paradijs op aarde’

VALKENBURG – Op zondag 25 september houdt historicus en schrijver Jos Schols van 11.00 uur tot 13.00 uur in Museum Valkenburg de lezing getiteld ‘Het paradijs op aarde’. Schols bespreekt het gedisciplineerde leven en de werken van de Duitse jezuïeten, die woonden in hun wereldberoemde Ignatiuscollege in Valkenburg aan de Geul/Broekhem-Noord.
Voorts wordt ingegaan op de prachtige neogotische kapel, die in 1942 onder dwang werd afgebroken.

‘Bezoekers aan de lezing worden bovendien getrakteerd op laatste nieuws over het vervallen gebouw, dat tegenwoordig bekend staat als Huize Boslust. Dit complex is overigens nog gedeeltelijk bewoond,’ tilt Schols alvast een tipje van een primeur op.
Jos Schols is dé expert van de gehele geschiedenis van het Ignatiuscollege/Huize Boslust, 1894-2019. Hij schreef hierover zijn gewaardeerde standaardwerk ‘Het paradijs op aarde’ (uitgegeven in 2020).

Deelname kost € 8,00 (entree gehele museum en bijwonen van de lezing samen). Diverse entreekortingen zijn geldig.
Opgave voor de lezing is uitsluitend mogelijk via info@museumvalkenburg.nl of telefonisch (043) 601 63 94. Museum Valkenburg, Grotestraat-Centrum 31 in Valkenburg.
Het boekwerk ‘Het paradijs op aarde’ is nog te koop in Museum Valkenburg, in Kloosterboekwinkel Wittem en bij Jos Schols aan huis. Info: www.jossschols.nl.

Datum

25 september 2022
Afgelopen

Tijd

11:00 - 13:00

Kosten

€8,00

Meer info

Meer informatie

Locatie

Museum Valkenburg
Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31, 6301CW Valkenburg aan de Geul
Categorie