Home AGENDA - 1Valkenburg.nl Fototentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’

Fototentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’

Van 5 maart tot en met 22 mei 2022 is in museum Valkenburg de boeiende fototentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’ te zien. De expositie is gebaseerd op het gelijknamige fotoboek van de in Valkenburg geboren schrijver-journalist Hans Hoenjet(1953). Hij verzamelde foto’s uit de archieven van het Nederlands Fotomuseum, Spaarnestad en andere fotocollecties, waarvan een aantal in groot formaat te zien zijn in het museum.

Tijdsbeeld

Foto’s van bekende fotografen zoals Cas Oorthuys, Ad Windig, Frits Widdershoven en Hans Hoffman tonen het massatoerisme én de stille kant van Valkenburg tussen 1949 en 1989. Van de gemoedelijke jaren ’50 en de roerige jaren ’60 en ’70 tot de ‘no future’ periode van de jaren ’80. Behalve dromerige straattaferelen en heuvellandschappen, zien we ook de relletjes van weleer, de moddergevechten van schaars geklede dames en andere uitwassen van het massatoerisme. De expositie toont een enerverend tijdsbeeld dat bij iedereen herinneringen zal oproepen.

Deze foto- expositie laat de nostalgie en de stadspromotie achter zich en biedt een verrassende en ontwapenende terugblik op het naoorlogse massatoerisme.

Datum

22 mei 2022
Afgelopen

Tijd

13:00 - 16:30

Kosten

€6,00

Meer info

Meer informatie

Locatie

Museum Valkenburg
Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31, 6301CW Valkenburg aan de Geul
Categorie

Organisator

Museum Valkenburg
Museum Valkenburg
Telefoon
+31 (0) 43 601 63 94
Email
info@museumvalkenburg.nl
Website
https://www.museumvalkenburg.nl