Home AGENDA - 1Valkenburg.nl 15e (jubileum) editie Kunst in Valkenburg, binnen & buiten

15e (jubileum) editie Kunst in Valkenburg, binnen & buiten

15e (jubileum) editie Kunst in Valkenburg, binnen & buiten

Genieten van sculpturen en schilderijen omlijst door een unieke setting 

In het park en de tuinen van het landgoed van Chateau St Gerlach zijn het gehele jaar door schitterende kunstwerken te bezichtigen van (inter)nationale kunstenaars. Maak een wandeling door het groen en laat u verrassen door de grote diversiteit aan sculpturen! Ook kunt u de bijzondere binnen expositie (KiV Inside) tijdelijk, van 11 t/m 26 maart, in de weekenden bezoeken.

KiV Inside

Geniet van de unieke kunstexpositie die plaats vindt in de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St. Gerlachuskerk. Tijdens de expositie kunt u hoogwaardige beelden en schilderijen van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen. KiV Inside start jaarlijks in het openingsweekend van de Tefaf in Maastricht. De kunstexpositie is gedurende drie weekenden in maart (11/12, 17/18/19, 24/25/26) te bezoeken. Entree bedraagt € 7,50 en is gratis voor jeugd t/m 12 jaar.

KiV Outside

KiV Outside is een wisselende tentoonstelling van meer dan 100 beelden in de buitenlucht, die het hele jaar te bewonderen zijn op het landgoed van St. Gerlach. Geniet van de bijzondere sculpturen gemaakt van verschillende materialen (hout, steen, kunststof, terra cotta, staal, etc.), die verspreid opgesteld zijn in het park en de tuinen van het landgoed. KiV Outside is dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Initiatiefnemers

KiV Inside & Outside wordt georganiseerd door Marx & Marx Limburgse kunst en Giardino Galerie & Beeldentuin in samenwerking met Château St. Gerlach.

Daarnaast presenteren gastexposanten (Oggetti Objects & Art, Marieke Russel en Marionne Ernst) enkele kunstwerken op KiV Inside.

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden tentoon van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Aad de Haas, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij.

Giardino Galerie & Beeldentuin beschikt over een uitgebreide collectie beelden van internationaal opererende kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Ingrid Paulussen, David Gerstein (IL) en Christiaan Lieverse (NL) te zien. Verder zijn er werken te bezichtigen van Ronald A. Westerhuis, Ans Pullens, Astrid Huisman, Sjaak Smetsers, Babette Degraeve (B), Petra Dorst en Karin van de Walle.

Nog meer kunst op het landgoed: Burgemeester Quicx

Naast goede koffie en een heerlijke lunch kan er bij Burgemeester Quicx ook genoten worden van een selectie uitzonderlijke kunstwerken. De initiatiefnemers van KiV presenteren wisselende kunstexposities met een “Limburgse tintje” in Quicx. De mooiste exemplaren van uiteenlopende kunststromingen, bij Quicx aan de muur.

Datum

26 maart 2023
Afgelopen

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

€7,50

Locatie

Norbertinessenhof 1, 6301KM Houthem
schatkamers van de St.-Gerlachuskerk, de kloostergang en op het buitenlandgoed van Château St. Gerlach
Website
https://www.kunstinvalkenburg.nl/
Categorie

Organisator

Stichting Kunst in Valkenburg
Stichting Kunst in Valkenburg
Telefoon
0653294746
Email
info@kunstinvalkenburg.nl
Website
https://www.kunstinvalkenburg.nl/