Eroica Limburg verhuist naar Par’Course

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Eroica Limburg verhuist naar Par’Course

Het wielerevenement Eroica zal op 3 en 4 september a.s. georganiseerd worden op het terrein van Par’Course aan de Plenkertstraat. Daarmee verhuist het evenement uit het park Dersaborg. De laatste Eroica werd daar in 2019 gehouden. Toen nog met een nostalgische kermis in het weekeinde dat in Valkenburg-centrum zomerkermis gevierd werd. Die nostalgische kermis komt in september niet terug.

Bernard Hinault
Op de terreinen van Par’Course viert Eroica dit jaar de gele trui uit de Tour de France centraal. In het bijzonder de editie van 1980. “Dit jaar staan we stil bij de Tour de France-overwinning van Joop Zoetemelk, 41 jaar geleden. In dit jaar vocht hij een hard gevecht uit met Bernard Hinault waarbij Zoetemelk aan het langste eind trok tot grote vreugde van de Nederlandse wielerfans,” aldus organisator Richard van Beek. “Wij zijn dan ook bijzonder verheugd mede te kunnen delen dat Bernard Hinault mee zal rijden tijdens Eroica Limburg 2021. “We konden onze oren niet geloven toen Eroica Limburg ambassadeur Bennie Ceulen met dit heuglijke en unieke nieuws kwam”, zo vertelt medeorganisator Iwan Linckens.

Eroica Joop Zoetemelk

TI-Raleigh reünie
Naast de deelname van deze wielerlegendes tijdens de toertocht van zaterdag, trapt het Eroica Limburg weekeinde op de vrijdag af met een TI-Raleigh-reünie van de bekende wielerploeg van weleer. Op dit moment wordt o.a. door de oud TI-Raleigh-wielrenners Leo van Vliet en Piet van Katwijk gewerkt om veel oud-ploeggenoten op de fiets te krijgen voor deze reünie die op vrijdagnamiddag vorm krijgt door het rijden van een toertocht met de oud-renners van de TI-Raleigh ploeg en de Eroica Limburg deelnemers.

Foto’s George Deswijzen, Eroica Limburg