Drie nieuwe programma’s bij TV Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Drie nieuwe programma’s bij TV Valkenburg

Geheimen van de Gemeentegrot
Vanaf zondag 8 januari start TV Valkenburg een nieuwe zesdelige serie over de Geheimen van de Gemeentegrot. Al in 1879 werd de Carnavalssociëteit opgericht door acht Valkenburgse heren. De besprekingen hoe een en ander vorm moest gaan krijgen werden gehouden in de ballotagekamer in de Gemeentegrot. Gids Jo Noordam neemt ons in deze eerste aflevering van de Geheimen van de Gemeentegrot mee naar deze plek. Verder zien we een ouderwetse kegelbaan in de grot, de zogenoemde ‘dreksbaan’ en toont ons het Pantheon zien dat in een gebied ligt dat nog nauwelijks bereikbaar is.

Prinse- en Prinsessegalerie
Vanaf zondag 15 januari start TV Valkenburg met een nieuw vastelaovesprogramma waarin alle prinsen en prinsessen van de oudste carnavalsverenigingen voorgesteld worden. In het programma dat de naam ‘Prinse- en Prinsessegalerie’ heeft gekregen worden tevens actuele vastelaovessjlagers gezongen. Zo komt u in de juiste carnavalssfeer.

HoogstPersoonlijk
In februari start het nieuwe televisieprogramma HoogstPersoonlijk bij TV Valkenburg. In dit programma gaat presentator Maurice van der Linden iedere twee maanden in gesprek met burgemeester Daan Prevoo. Aan de hand van muziek, foto’s en actuele thema’s neemt Daan Prevoo ons mee in wat hem bezighoudt. Op een persoonlijke manier. Wie is de mens achter burgemeester Daan Prevoo?