Daan Prevoo geen ‘Beste Lokale Bestuurder 2021’

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Daan Prevoo geen ‘Beste Lokale Bestuurder 2021’

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul is niet verkozen tot ‘Beste Lokale Bestuurder van 2021′. Dat werd Esmah Lahlah, wethouder in de gemeente Tilburg. Zij kwam landelijk in het nieuws toen ze een maand lang vrijwillig op bijstandsniveau leefde. Zij wordt omschreven als een betrokken, effectieve en empathische bestuurder. Onder haar aanvoering heeft de gemeente Tilburg stevig ingezet op preventief en snel handelen om inwoners uit de schulden te halen en hun bestaanszekerheid te garanderen. Daarbij staan de menselijke maat en het vertrouwen voorop.

12000 stemmen

De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 3 februari 2022 tijdens de bijeenkomst Kompas 2022 in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Het was de 13e keer dat de verkiezing werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur. Onderzoeksbureau Necker van Naem benaderde voor deze verkiezing alle lokale bestuurders, politici, griffiers en secretarissen.

De titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente gaat dit jaar naar wethouder Joop Wikkerink van de Gelderse gemeente Aalten. Ook hij heeft zijn sporen verdiend in het sociaal domein. Wethouder Eelco Eerenberg uit Utrecht mag zich de ‘Beste Jonge Bestuurder van 2021’ noemen.