Coronacrisis: Koningsspelen gaan in aangepaste vorm door

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Coronacrisis: Koningsspelen gaan in aangepaste vorm door

“Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen een sportieve en positieve dag te bezorgen. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden – kleinschalig op school of thuis – hangt af van de situatie op 23 april,” aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.

Koningsspelen archief

Deelnemende scholen bepalen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen alle deelnemende scholen tools om er – in welke vorm dan ook – een waardevolle, positieve en gepaste dag voor de kinderen van te maken.

Geen Koningsontbijt
Vanwege de onzekere situatie en het onvoldoende zicht op mogelijkheden en maatregelen op vrijdag 23 april wordt het Koningsontbijt verplaatst naar volgend jaar. Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk.

Koningsspelenlied
Kinderen voor Kinderen brengt dit jaar wederom een Koningsspelenlied uit, zodat de sportieve activiteiten traditiegetrouw zingend en dansend gestart kunnen worden. Het lied komt op vrijdag 26 maart uit.

Over de Koningsspelen
De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk zijn. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. De Koningsspelen worden financieel en/of faciliterend ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Jumbo Supermarkten, PostNL, Gezonde School, JOGG, Kinderen voor Kinderen, Zappsport, Interimage, Pantar en het Kenniscentrum Sport en Bewegen. De Krajicek Foundation en Johan Cruyff Foundation zijn de founding fathers van de Koningsspelen.nl.

Meer informatie vindt u op http://www.koningsspelen.nl